Het zal ongeveer rond mijn 10de levensjaar geweest moeten zijn dat ik voorde eerste keer met het vissen in contact ben gekomen, mijn vader ging toen vissen met zijn broer op forrel om ons kleine rakkers bezig te houden kregen we een vast hengeltje in onze handen geduwt en een potje maden en een beetje uitleg natuurlijk. Zo vingen wij snel onze eerste voorntjes en baarsjes met tussendoor een mooie zeelt. Na een tijdje gevist te hebben met de vaste hengel ik was een jaar of 14 denk ik kwamen er karpervissers op ons plaatselijk putje vissen die konden veel op onze bijval rekenen en de nodige salvo's met vragen. Zodoende waren we alweer een jaar verder voor ik mijn eerste karperhengel in mijn handen kreeg toegestopt, dus viste ik met mijn nieuwe karperhengel en een telescoophengel op karper wat een belevenis!


Ik weet nog goed dat we toen visten met boilies van ritchworth in de smaken tuttifrutti en carribian coctail daar deze vrij duur waren voor ons voerden we in die tijd niet maar vingen we toch mooie karpers en het was altijd lachen met dat kleine schepnetje te liggen sukkelen. Er kwamen langs alle kanten mensen aangelopen om die rakkers een handje te helpen met het nodige geoohh en geaahh.

Nu experimenteerden we ook veel met andere aassoorten zoals aardappels en deeg was ook een leuke visserij moest je heel aandachtig opletten want voor je het wist was je hengel weg tja toen wisten we niet beter hé we hadden natuurlijk geen baitrunners zoals die gecamoufleerde karpermannen.


Zodoende hebben we een jaartje of 2 verdergevist en toen sloeg het uitgaan en meisjes in als een bom slecht voor de viscarriere trouwens die meiden. Dus waren we weeral een jaartje of 4 verder voordat we terug een hengel in onze handen hadden weer een aantal jaartjes aangemodderd op die kleine watertjes met toch anderzijds leuke en gedenkwaardige vangsten en toen kwamen de vrouwen weer op de eerste plaats(raar volkje die vrouwen hé)gaan samenwonen en zo van die dingen je herkent het vast wel denk ik hé. Maarja hetbloed kruipt toch waar het niet kruipen kan hoor en dus zijn we hedendaags alweer 3 jaar terug aan het vissen alleen dat we nu de plaatselijke putjes achterwege laten en ons wat meer op de bigfishwateren toeleggen ik hou van een uitdaging weet je wel ik pak de zaken graag groot aan.

met vriendelijke groet Johan, alias Jo.