Naam: Frank Avezaat
Geboren: 05-01-’85
Woonplaats: Zeist
Karpervisser sinds: 5 jaar

Rond mijn zesde jaar werd ik al door mijn familie meegenomen naar een plas in de omgeving van Breukelen waar ik leerde vissen op witvis en roofvis. Toen ik 11 was begon ik mee te vissen met snoekwedstrijden en wist daar tot grote ergernis van andere “volwassen” vissers vaak een plek in de top 5 te bemachtigen.

Ik begon met het vissen op karper toen ik 12 jaar was en deed dat alleen in de maanden dat het vissen op snoek niet was toegestaan. Ik kreeg genoeg van het snoekvissen en ben me toen volledig op de karper gaan richten… ging naar grotere wateren i.p.v. de parkvijvers die ik daarvoor beviste en kwam terecht bij een plas waar ik nu nog steeds zit te vangen.

Het karpervissen is voor mij uitgegroeid tot een verslaving… zelfs als ik een weekend in de kroeg zit met vrienden gaan mijn gedachten meerdere malen naar de waterkant en zit ik er toch niet helemaal lekker.

Tegenwoordig (ik lijk wel oud man) ben ik naast de karpervisserij zelf ook actief bij de Karper Studiegroep Nederland (KSN) als voorlichter bij de jeugdcommissie.

Dit jaar ving ik mijn eerste 30er en een aantal hele mooie 20+ers waardoor mijn jaar eigenlijk alweer goed is. Maar ik ga vrolijk door… ik maak meer uren dan ooit en spendeer meer dan alleen mijn vrije tijd aan het karpervissen. Ik ga de komende jaren veel vissen op een water dat iedereen achter zich heeft gelaten en zal waarschijnlijk meerdere keren richting buitenland vertrekken. Zelfs Cassiën staat op het lijstje voor de herfst.


Ik wens jullie veel leesplezier bij de rotary en ik ga mijn best doen zo goed mogelijk mijn eigen mening te verwoorden.

Een (zeer) goede vangst toegewenst,

Frank